New York

HVA, HVEM, HVOR – OM NEW YORK

Siden mange har spurt hva jeg gjorde i New York og hvilken skole jeg gikk på osv, tenkte jeg å skrive ett innlegg om nettopp dette. Jeg har ikke fullført 3 år på vidergående her i Norge, og kan derfor ikke søke meg inn på universiteter i USA uten eksamen og andre viktige prøver. Jeg var lei Bergen, lei norsk vanlig allmen skole, og var derfor så heldig å fant et kurs man ikke trengte studiespesialisering for å søke på. I Mars 2010 fikk jeg et brev med bekreftelse på skoleplass i New York, jeg ble overlykkelig.

Jeg dro med byrået EF , education first. Jeg har også dratt en sommer på språkreise for å sjekke ut skolen og se hvordan det var der. Og jeg ELSKET det! Derfor bestemte meg for å søke når jeg kom hjem igjen. Dette året ble for meg ikke godkjent i Norge som utdanning, og derfor fikk jeg ikke noe som helst støtte fra Lånekassen. Så det er så og si ganske dyrt, men et rom på skolen og tre måltider for dagen var inkludert i prisen. Totalt betalte jeg 140 000 kr, og det uten lommepenger.

Studie går over 9 måneder med 32 undervisningstimer i uken, pluss at jeg valgte å ta internship, det er på en måte som å være utplassert. Man jobber innenfor det man studerer, og får gode erfaringen innenfor yrket. Man kan også ta eksamener der borte som teller mye når man skal videre og evt. utdanne seg i utlandet. Man får et kursbevis og andre papirer på at man har gått dette studie, som hjelper mye på når man skal videre i motebransjen.

Jeg anbefaler virkelig alle som drømmer om å reise utomlands – å bare hoppe i det og søke. Du får et år du aldri vil glemme, venner over hele verden og en opplevelse ingen vil kunne ta fra deg. Noe som absolutt er verdt hver eneste krone om man ser tilbake på det!

– Har du tatt et år i utlandet før? Hvordan var det? Eller ønsker du?

bhind

4 responses to “New York”

 1. Virker spennende! Er det sånn at du bor på skolen?
  Jeg er i USA nå på utveksling, og skal være her 1 år. Men jeg bor hos en vertsfamilie og går på high school da 🙂
  Hvertfall, lykke til!

 2. Hei Linn, vet ikke om du husker meg? fra spania.. haha
  jeg og bor i new york nå 🙂 eller rett utføre med foreldrene mine da, hadde ingen anelse du var her og ! så måtte nesten bare si hei til deg 🙂

 3. i dont understand anything!]write it in english sometime!
  I would love to read it!
  KUS!
  julia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: