TRENINGSTIPS


Denne ukens anbefaling er nemlig “Protein Smoothies”. Det er veldig viktig at kroppen får i seg nok proteiner enten du trener hardt eller utfører noen som helst form for trening. Protein er kroppens byggesteiner, men dette er ikke alt. Tidligere var protein relatert til dem som tenkte på muskelbygging og drev med styrketrening, men idag har derimot  den vanlig kvinne og mann fokus på økt proteininntak. Dette har gjort de fleste oppmerksomme på hvilke gode egenskaper protein har for andre behov i hverdagen. Proteiner metter mer enn karbohydrater og fett, og proteiner vil også minske søtsuget.

Forskning viser at etter et tilstrekkelig proteininntak får du bedre treningsresultater. Etter trening har vi tappet oss for energi og trenger et umiddelbart behov for å fylle opp kroppen med næring og tilføre mer energi. Om man inntar proteiner innen 30 minutter etter fullført treningsøkt, vil man forbedre resultatene med 25%. Proteiner som inntas rett etter trening vil fremme restitusjon og hindre muskelnedbrytningen, og dette har mye og si for dine treningsresultater, ikke minst om man samtidig er på diett.

Dette er de to variantene av protein smoothies jeg har. Og begge smaker fantastisk godt! Du kan velge mellom å blande med vann, melk eller begge deler. Kommer annpå hvordan smak du vil ha. Jeg blander som oftest med begge deler. De inneholder mye proteiner og lite karbohydrater, noe som er bra om du vil bli kvitt fett og bygge muskler.

– Hva syntes du om ukens anbefaling?