KOSTHOLD OG TRENING


Siden jeg har fått en del spørsmål angående mitt kosthold og trenings rutinene mine vil jeg gjerne dele dem med dere i dette innlegget. Så håper dere som lurer på noe får noen gode svar her. Jeg kan ikke si at det jeg gjør er den rette måten å spise/trene på, men det er slik jeg gjør det og slik trives jeg veldig bra. Alle mennekser er forskjellige og alle kropper tåler forskjellig, så derfor er det ikke sikkert dette er en bra måte for deg, alle må nemlig finne sin måte å trives med, for å kunne følge den resten av livet.

Min hverdag består av 4 til 5 måltider. Det kommer helt annpå hva og når jeg spiser. Jeg har en fast regel som sier; spis hver tredje til fjerde time, og dette funker utrolig bra for meg. En annen regel jeg følger er at man skal innta dagens siste måltid max to timer før man går å legger seg, for å forbrenne mest mulig av dette før sengetid.

Jeg blir kanskje litt små sulten inni mellom noen dager om jeg ikke blir mett av hvert måltid, men holder ut. Derfor er det viktig at du spiser deg mett, så du ikke går småsulten de timene mellom hvert måltid. Lag gjerne en ukeplan om når og hva du skal spise, det er ofte lettere å holde seg til det da. Et godt tips er at du aldri skal gå på butikken når du er sulten, det hender som oftest med at di kjøper mer enn du burde og at har lyst på alt mulig du går forbi.

En helt vanlig hverdag for meg ser slik ut;
FROKOST: Et knekkebrød med leverpostei + en kiwi
LUNSJ: Protein smoothie/omelett
MIDDAG: Kylling, fisk, salater, omeletter osv.
MELLOM MÅLTID: Frukt eller yoghurt
KVELDS: Protein smoothie/omelett

Dette er kanskje veldig lite for noen, og mye for andre, men for meg er dette perfekt. Jeg kommer meg gjennom dagen og blir ikke mer sulten på kveldene. Jeg holder på å minske min fettprosent så det betyr at jeg må forbrenne mer enn jeg trener. Men når målet mitt var å gå ned i vekt spiste jeg mye det samme som jeg fortsatt gjør. Jeg spiser ikke poteter, ris, brød, eller noe som inneholder hvetemel. Jeg spiser heller ikke noe sauser, eller noe ekstra som hører til. Middagen min bestod og består av bare rent kjøtt med grønnsaker til, en omelett med grønnsaker i eller en kylling salat osv.

Men igjen, alle mennekser er forskjellig, så dette kan være helt feil for deg! Det handler om å finne en måte du trives med. I det siste har det blitt en del usunn mat her borte. Er så mye jeg har hatt lyst å smake på, men idag er det “back to normal”, blir så utrolig deilig. Merker det godt på magen min at den aldri har vært så oppblåst og slik som den er nå, og det tror jeg har mye med alt sukkeret og maten de har her borte.

Ellers har jeg en til to dager i uken hvor jeg koser meg. Da får jeg lov til å spise sjokolade, spise ute på restaurant eller hva jeg måtte ønske. Akkurat det jeg vil. Hadde jeg ikke hatt den/de dagene tror jeg ikke jeg hadde klart å holde meg til dette kostholdet.Det hadde blitt for kjedelig og for tørt for min del. Er nok mange som klarer det, men jeg vil ikke gå gjennom livet uten å kunne nyte god mat en gang i blandt. Så håper dere fikk en del svar dere lurte på her. Og nå over til treningen. Jeg har laget en plan over hvordan min treningsuke ser ut. Noen uker blir det ikke så mye, andre oftere, men det er ca slik jeg trener og holder meg i form.