ANSWERS – Q&A


Q: Kan du nevn noen ting du vil gjøre/oppleve før du dør?
A: Jeg vil reise mest mulig og oppleve verden. Nå gjør jeg en av de tingene som står på min to do liste her i livet, nemlig bo og oppleve New York.

Q: Har du et eller flere forbilder?
A: Jeg har vel flere forbilder, men det er vanskelig å si; dette er mitt forbilde. Personer som inspirerer meg er Karl Lagerfeld, Olivia Palermo og eieren av denne bloggen.

Q: Har du noen gode slanketips?
A: Jeg har som sagt gått ned 16 kg siden April, og hvordan kan du lese om her.

Q: Hvor gammel var du da du begynte å feste?
A:  Jeg begynte når alle andre i min vennekrets begynte, i en alder av 14 år. Don’t judge.

Q: Hva må en blogg ha for at du skal lese den?
A: Det varierer veldig. Jeg leser for det meste treningsblogger og moteblogger. Om jeg går inn på en ny blogg er det første jeg legger merke til designet. Deretter leser jeg de siste innleggene og om jeg liker konseptet av bloggen besøker jeg den ofte. en blogg med fine og klare bilder fanger meg veldig.

Q: Hvorfor begynte du med blogging?
A:  Jeg begynte å blogge i 2008 tror jeg, en kveld jeg satt og kjedet meg veldig. Jeg hadde en tøff periode i livet mitt og så bloggen som en måte å skrive tekster og meninger for å få ut det jeg følte. Jeg så på det mer som en digital dagbok for meg. Etterhvert som jeg fikk flere lesere begynte jeg å blogge om min interesse for mote og alt annet som falt meg inn.

Q: Hvilke nettbutikker er dine favoritter, og hvorfor?
A:  Nå som jeg bor i New York handler jeg aldri på nettet. Jeg har alle butikkene jeg trenger her. Det hender jeg besøker nettbutikker for å se etter klær og tilbehør, men jeg bestiller aldri noe. I Norge bestilte jeg klær fra Topshop, Forever21 og Nelly.

Q: Hvor kjøper du klær?
A: Det varierer veldig, spesielt her i New York. Jeg har ikke en fast butikk jeg handler klær i. Om jeg finner noe jeg liker og har penger til det kjøper jeg det. Skapet mitt er fult av klær fra forskjellige butikker, så er ganske vanskelig å svare på dette spørsmålet. Det siste jeg kjøpte var fra: Topshop, Macy´s og Tommy Hilfigher.

Q: Hva står på ønskelisten din denne høsten?

Q: Hvor henter du inspirasjonen din innen mote?
A:  Jeg har alltid vært glad i en klassisk og “clean” stil, så jeg har ikke en fast inspirasjonskilde. Jeg får vel litt inspo fra blogger, magasiner og kjendiser.

Q: Kan du komme med tips en gang i blant (sminke, klær, musikk etc)?
A: Ja, selvfølgelig kan jeg gjøre det. Har en gang i blandet postet klær og sminke tips, men kan alltids bli bedre på det.

Q: Hva gjør du med håret ditt etter at du har dusjet?
A: Jeg gjør ikke så mye med det. Jeg lar det luftørke og deretter bruker jeg glattetang.

Q: Hva slags hårprodukter bruker du? Og hva slags sminke bruker du?
A: Jeg kan poste ett eget innlegg av produktene jeg bruker litt senere idag.

Q: Hvilke ti ord beskriver deg best?
A: Hmm, denne var vanskelig.. Det må vel være smilende, lykkelig, sosial, engasjert, spontan, ærlig, aktiv, vennlig, høflig og sta.

Q: Kan du nevne ti favorittsanger?
A: Selvfølgelig kan jeg det, men det skifter veldig ofte. Her er mine top 10 treningslåter.

1 – Dynamite , Taio Cruz
2 – Give me a sign , Remady ft. Manu
3 – Cooler than me , Mike Posner
4 – This time, Dj Antoine
5 – Love is on fire , Italobrothers
6 – Billionaire , Travie McCoy
7 – Ridin’ solo , Jason Derulo
8 – Club can’t handle me , Flo Rida
9 – Only girl , Rihanna
10 –  Hot , Inna

Q: Om du kunne forandre en ting med deg selv, hva ville det vært?
A:  Hmm, det må vel være viljestyrken til å motstå de farlige kaloribombene her i USA.

Q: Hva liker du best og minst med deg selv?
A: Jeg liker øynene mine best og det jeg liker minst må være lårene mine.

Q: Har du ofte dager uten sminke?
A: Det varierer veldig fra dag til dag. Jeg bruker som oftest ikke sminke på skolen her, er alt for trøtt om morningene til å gidde å bruke tid på det. Vil heller sove lengst mulig.

Q: Hvor mye bruker du i måneden på klær?
A: Her bruker jeg ikke så alt for mye penger på klær forløbig, fordi jeg må priotere andre ting. Selvom jeg gjerne skulle ha shoppet hver eneste dag. Hjemme i Norge brukte jeg vel en del mer penger på klær, men det er forskjellig fra måned til måned og hvor jeg handler mine klær.

Q: Hva er ditt beste minne?
A:  Mitt beste minne.. har så utrolig mange gode minner så dette var et vanskelig spørsmål. Men det må vel bli sommeren 2009, når jeg var i New York for første gang.

Q: Bor foreldrene dine sammen?
A: Ja, det gjør de.

Q: Hvor høy er du? Hvor mye veier du?
A:  Jeg er dessverre ikke særlig høy. Jeg er 162 høy. Vekten min aner jeg ikke hva ligger på nå etter en måned med is og fast food, men siste dagen i Norge veide jeg 49 kg.

Q: Var det vanskelig å gå på den dietten?
A:  Nei, det var det absolutt ikke. De første 2 ukene var vanskelig, men jeg ble så vandt til det, og jeg lever fortsatt på en så og si “diett”, jeg prøver å spise mest mulig sunne matvarer og for å holde vekten min nede må jeg leve den livstilen jeg gjør nå for resten av livet. Selvom jeg kan ærlig innrømme at etter jeg kom hit har det ikke gått så bra. Jeg unner meg veldig ofte sukker og kalori bomber, selvom jeg ikke burde gjør det, men jeg trener mye mer nå enn jeg gjorde før, så dette er vel grunnen til at jeg ikke spretter opp igjen i vekt. Målet mitt er å ha en lav fettprosent og makerte muskler, og får å klare dette må jeg på en eller annen måte bare ha en dag i uken hvor jeg koser meg, slik jeg hadde hjemme. Og dette skal jeg klare.

Q: Hvem syns du er den vakreste i verden?/utseendemessig.
A:  Hmm, dette var et veldig vanskelig spørsmål. Det må bli Angelina Jolie.

Q: Hvorfor visste/ vet ”alle” hvem du er osv?
A: Det er et veldig godt spørsmål, for jeg aner faktisk ikke. Da jeg gikk på ungdom skolen gikk det veldig mange rykter om meg, og uansett hvor jeg gikk var det noen som hadde hørt dem. Opplevde mange ganger at personer som ble kjent med meg sa: “Åh, du er jo faktisk smart og hyggelig, du virkelig ikke litt som den personen alle sier du er!”

Q: Hva er den største tingen du angrer stort på?
A:  Det må være at jeg flyttet hjem fra et skoleår i Spania for en gutt.

Q: Hvor mye regner du med å ha totalt i lån etter at du er ferdig i New York ?
A:  Jeg har ikke noe lån eller noe slik for å dra hit, så vil derfor ikke ha noe gjeld.

Q: Hvordan har du penger til å leve i New York? Og hvor får du pengene fra?
A:  Dette høres kanskje ganske teit ut, men jeg får penger fra min kjære familie, og jeg er utrolig takknemlig for at de gir meg denne muligheten til å følge drømmen min.

Q: Hvordan var det å starte på skolen?
A: Det var faktisk utrolig deilig å begynne på skolen igjen. Og spesielt her fordi vi bare har fag jeg liker som angår mote og engelsk. Jeg kunne ikke hatt en bedre timeplan.

Q: Er det vanskelig å lære alt på engelsk?
A:  Nei, det er absolutt ikke vanskelig. Jeg kom utrolig fort inn i det, og jeg snakker bare engelsk her, til og med med min norske “roommate“. Så det føles helt normalt for meg å ha undervisningen på engelsk.

Q: Bor du alene?
A: Nei, jeg bor med min venninne fra Bergen.

Q: Studerer du igjennom EF ?
A: Ja, jeg tar et år i utlandet gjennom organisasjonen EF. Og dette er noe jeg anbefaler for alle som har lyst og har muligheten. Det er utrolig gøy. Du lærer så utrolig mye og vokser veldig mye som person.

Q: Hvilken linje tok du på videregående?
A: Første året tok jeg allmen studiespesialisering og andre året bestemte jeg meg for å prøve Design og Håndverk, men siden jeg ønsker å bli designer var det feil for meg, fordi det gikk alt for mye på andre ting innen design og ikke bare på klær. Derfor er jeg utrolig fornøyd her jeg er nå, fordi her er det bare mote og design det går i.

Q: Hvilken designer er din favoritt?
A: Min absolutt nr 1 designer er og blir Karl Lagerfeld. Han er bare helt utrolig. Kolleksjonene hans er til å dø for og han har virkelig gjort det bra. Så om det er noen jeg ser opp til i designer verden er det han, og han er den personen jeg ønsker å treffe mer enn noen andre.

Q: Hva skulle du kalt ditt eget merke for?
A:  Morsomt at du spørr, fordi vi holder på med dette på skolen nå. Vi skal finne et navn, lage en logo og deretter en hel vår/sommer kolleksjon gjennom året. Forløbig har jeg tenkt på navn som L By Høvik (Love By Høvik) men jeg er ikke helt sikker.

Q: Hvor langt har du komt i skolegangen hjemme i Norge?
A: Jeg har et år allmen vidergående bak meg. Og som jeg svarte litt lengre oppe tok jeg Design og Håndverk året etter, men det var ikke noe for meg så jeg sluttet etter jul. Derfor har jeg to år igjen av min allmen skolegang. Jeg visste allerede hva jeg ville bli i en alder som 14 åring. Derfor tok jeg dette året til å studere Fashion og Design fordi det er det som interesserer meg. Jeg var lei vanlig allmen skolegang og syntes det er “sløsing” når jeg allerede vet hva jeg vil bli og drive med for resten av mitt liv, fordi jeg egentlig ikke trenger mer skolegang.

Q: Kommer du til å fullføre videregående når du kommer hjem?
A: Planen min er å fullføre vidergående når jeg kommer hjem igjen så jeg kan ta en master grad innenfor mote. Selvom man ikke trenger dette for å være designer, vil det hjelpe mye på og jeg vil ha en god bakgrunn når jeg skal starte som designer. Det passer meg utmerket å ha 2 år igjen på vidergående, siden jeg da vil være 21 når jeg kommer tilbake for å studere fashion her i USA (det er hvertfall det som er planen). Man kan leve et helt annet liv her i New York om man er 21 år og kan da bli med på alle fashion eventene som man ikke kan delta i om man ikke er myndig.

Q: Er det mange andre nordmenn på skolen du går på?
A:  Det er vel sånn fem stykker jeg vet om som er norske på skolen, men jeg omgås ikke noe særlig med dem. Av nordmenn er jeg for det meste med min venninne fra Bergen, men vi snakker bare engelsk til hverandre for å få mest mulig ut av dette året. Om man bare omgås med norske personer er det lett for at man blir gående og snakke norsk hele tiden, noe jeg ikke ønsker.